main logo
2741

Filat: Scoaterea imunității mele în Parlament, o complicitate politică

Fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că decizia de scoatere a imunității sale în Parlamentul Moldovei „a fost o complicitate la un asasinat politic colectiv”. Acesta susține că, în ciuda tuturor piedicilor, el va continua să vorbească public despre toate problemele Moldovei, dar și despre soluțiile viabile în rezolvarea lor.

Filat: Scoaterea imunității mele în Parlament, o complicitate politicăVlad Filat/Foto: Știri.md/Arhivă

„Guvernarea actuală în frunte cu Maia Sandu au decis într-o manieră imorală și ilegală să nu execute hotărârea CEDO și în rezultat să facă imposibilă participarea mea în alegeri. Eu voi continua să comunic cu oamenii, să discutăm despre problemele Republicii Moldova și despre soluțiile viabile în rezolvarea lor”, a declarat Vlad Filat, transmite Știri.md. 

Potrivit liderului PLDM, aceasta nu este prima situație de acest fel în cazul lui. El menționează că în data de 22 aprilie 2013, CC a adoptat hotărârea prin care i-a fost îngrădit dreptul de a candida la funcția de prim-ministru al țării, pe motive „hilare”. Acesta susține că scopul „lor a fost de a-l înlătura din procesul politic”. 

„Această hotărâre a fost una ticăloasă. (...) Decizia de scoatere a imunității mele în Parlament a fost o complicitate la un asasinat politic colectiv. Am preîntâmpinat că aceste decizii vor crea precedente periculoase pe viitor, ceea ce s-a întâmplat”, a mai menționat Vlad Filat. 

Fostul premier spune că în momentul în care a anunțat că nu va mai putea participa la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, doar o singură persoană dintre actorii politici i-au expediat un mesaj, prin care i-a spus că „îi pare rău că el nu va participa în cadrul acestei campanii electorale”. 

„În rest nicio reacție. (...) Dacă în Moldova nu va exista solidaritate și o condamnare publică a derapajelor care au loc atunci când în raport cu cineva se face o nedreptate, această nedreptate va perpetua”, a conchis Vlad Filat. 

Știri.md amintește că președintele Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM), Vlad Filat, a anunțat că nu va candida la alegerile prezidențiale din 20 octombrie.

El a explicat recent motivele pentru care nu poate candida la alegerile prezidențiale din această toamnă. Acesta a menționat că i-a fost blocat dreptul de a participa în competiție.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării