main logo
4801

Filat: Principalul beneficiar din furtul miliardului este Șor

Ex-liderul PLDM, Vlad Filat, susține că principalul beneficiar din jaful bancar este deputatul Ilan Șor.

Filat: Principalul beneficiar din furtul miliardului este ȘorFoto: zdg.md

De asemenea, fostul premier este convins că toate mişcările de preluare a controlului celor trei bănci, Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, au fost create de clasa politică din Republica Moldova, fără mâna externă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Restul care au beneficiat sunt cei care au fost plătiți să tacă, să nu acționeze, să închidă dosare, să traducă 6 luni de zile sentința, să protejeze politic. Eu cred că cei mai mulți bani s-au dus la Șor. 

Furtul miliardului a fost o mașinărie diabolică, bine pusă la punct, și implementată de către ai noștri”, a declarat fostul premier, Vlad Filat, în cadrul unui interviu la emisiunea Cutia Neagră.

De menționat că în cea de-a doua secțiune a Raportului Kroll 2, făcută publică de Renato Usatîi, Vladimir Plahotniuc, Ilan Șor și Vlad Filat sunt trei dintre cei mai mari beneficiari ai fraude bancare din perioada 2012-2014 de la cel trei bănci.

Vladimir Plahotniuc ar fi beneficiat direct cel mai mult din frauda bancară. Companiile afiliate fostului lider democrat ar fi obținut puțin peste 30 de milioane de dolari prin diferite scheme cu banii ce au fost combinați în timpul fraudei bancare din cele 3 bănci.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării