main logo
5736

Filat explică de ce a invitat-o pe Marcela Paladi să se alăture la PLDM

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a venit cu o reacție în care a explicat ce l-a determinat să o invite pe Marcela Paladi, tânăra care a rămas fără ambele picioare în tragicul accident de pe Viaduct, să se alăture echipei PLDM în alegerile din această toamnă.

Filat explică de ce a invitat-o pe Marcela Paladi să se alăture la PLDM

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Filat a scris că tânăra l-a impresionat prin puterea și determinarea cu care a făcut față greutăților și se arată convins că aceasta va putea aduce schimbări în societate, transmite Știri.md.

„Știu din experiență proprie cum este să trăiești senzația că ai pierdut totul și să simți că viața nu mai are sens. Astfel de oameni sunt cei care pot schimba cu adevărat lucrurile în țara noastră. Vreau să-i mulțumesc că a acceptat propunerea de a se implica în schimbarea pe care o dorim cu toții și pentru curajul pe care-l arată. Întotdeauna am crezut că un lider adevărat trebuie să identifice oameni cu potențial, să le ofere susținere și să îi încurajeze să își realizeze proiectele în beneficiul societății”, a scris Filat.

Știri.md amintește că pe 6 octombrie, Marcela Paladi a anunțat că va candidat pentru funcția de consilier în cadrul CMC din partea PLDM.

În noaptea de 5 spre 6 februarie, pe bulevardul Dacia a avut loc un accident. Mașina în care se aflau Marcela și prietena ei a fost lovită din spate de un alt autoturism. Marcela a coborât din mașină pentru a pune un semn de avertizare. În timp ce îl căuta în portbagaj, o a treia mașină a intrat în ea. Fata a rămas blocată între mașini. A fost transportată la spital în stare gravă, ambele picioare fiindu-i amputate.

La 3 mai, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat o sentință împotriva șoferului Gheorghe Begu care a lovit-o pe Marcela pe viaduct. Acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare. Condamnatul va petrece doi ani în penitenciar deschis, iar după aceea va putea ieși în libertate, dar cu un termen de probă de trei ani. Dacă bărbatul va comite o altă infracțiune în această perioadă, el va fi trimis din nou la închisoare pentru restul de un an și șase luni.

Marcela Paladi a călătorit în Germania, unde a fost supusă unei reabilitări costisitoare, iar câteva luni mai târziu a făcut primii pași pe noile sale proteze.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării