main logo
2845

Filat, despre legea privind Stadionul Republican: Vot rușinos și ticălos

După ce coaliția neoficială PSRM-Șor a votat legea prin care Stadionul Republican rămâne în proprietatea statului, Vlad Filat a venit cu o reacție.

Filat, despre legea privind Stadionul Republican: Vot rușinos și ticălosFoto: știri.md

Fostul premier al țării susține că această acțiune reprezintă un act neprietenesc și agresiv față de SUA, transmite Știri.md. 

"Un Parlament ales în baza unui sistem bazat pe corupție și presiune ce a transformat migrația deputaților în cea mai reușită afacere din Republica Moldova a aruncat ieri în aer relațiile strategice stabilite de-a lungul timpului între Republica Moldova și SUA.

Rezilierea contractului cu SUA care prevedea transferarea Stadionului Republican pentru construcția noului sediu al ambasadei SUA este nu doar un act neprietenesc și agresiv, dar este și o sfidare a partenerilor noștri strategici și în final a bunului simț

SUA a fost de-a lungul timpului un partener loial care a fost împreună cu noi în cele mai grele momente, inclusiv în această perioadă de pandemie, iar sprijinul financiar acordat în anii de după independență Republicii Moldova se apropie de două miliarde", a spus Filat.

În context, ex-premierul consideră că votul deputaților ar trebui să fie anulat, de altfel decizia va afecta grav relațiile dintre țara noastre și SUA.

"Decizia noii majorități realizată între PSRM și grupul Șor-Plahotniuc va afecta profund relațiile Republicii Moldova cu SUA și nu doar cu SUA. Votul de ieri este efectiv un atentat la interesele naționale ale Republicii Moldova. Disperarea nu este motiv pentru acțiuni iresponsabile. Este necesar ca imediat să fie anulat acest vot rușinos și ticălos. Iar, dacă cei din Parlament nu au discernământ, atunci Igor Dodon este obligat să nu promulge această decizie iresponsabilă, altfel responsabilitatea și consecințele le va suporta el personal", a conchis Filat. 

Știri.md amintește că Stadionul Republican rămâne în proprietatea statului, iar pe spațiul acestuia vor putea fi construite doar obiective sportive sau culturale. 

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat ieri, 3 decembrie, de Parlament.

Menționăm că și Ambasada SUA a venit cu o reacție, prin care s-a arătat indignată și a criticat dur acțiunile coaliției PSRM-Șor, specificând că acest lucru poate duce la înrăutățirea relațiilor Moldovei cu SUA.

Citește și: PDM, despre legea privind Stadionul Republican: O rușine internațională

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării