main logo
955

Filat a cerut amânarea ședinței de judecată pentru că ar fi bolnav

Vlad Filat este bolnav și nu a putut fi adus astăzi la judecătorie, susțin avocații săi. Din acest motiv, ședința de judecată în cel de-al doilea dosar al fostului premier a fost amânată.

Filat a cerut amânarea ședinței de judecată pentru că ar fi bolnavFilat a cerut amânarea ședinței de judecată pentru că ar fi bolnav

Apărătorii nu ne-au spus de ce suferă Filat, dar au precizat că el a suportat o intervenție medicală, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

După ce acum două săptămâni Curtea Constituțională a respins sesizările avocaților lui Filat în cel de-al doilea dosar, astăzi s-a reluat examinarea lui. Ședința de la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani, însă a fost amânată pentru că Filat nu a putut să se prezinte.

Avocații lui spun că pe data de întâi aprilie acesta a suferit o intervenție medicală, iar doctorii i-ar fi recomandat o perioadă de recuperare. Astfel, următoarea ședință a fost fixată pentru 15 aprilie.

Victor Munteanu, avocat: “El a depus o cerere să nu fie escortat la ședință pentru că trebuie să treacă o perioadă recuperatorie. Instanța a admis această cerere. Ce suferă dl Filat? Nu este nimic grav, dar voi respecta secretul medical“.

Acum o lună dosarul Filat II în care fostul premier este acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari a fost trimis la Curtea Constituțională pentru că magistrații să revizuiască toate probele și să ia o decizie finală.

Curtea a respins sesizarea, iar decizia este fără drept de atac. Avocații fostului premier susțin că multe probe în acest dosar ar fi false. Vlad Filat se află deja de peste 3 ani în detenție, fiind condamnat la 9 ani de pușcărie pentru trafic de influență și corupere pasivă.

Ilan Șor, cel care l-a denunțat, recunoscând că i-a dat mită 250 de milioane de dolari a ajuns deputat după alegerile din 24 februarie. Dosarul lui Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul, care, în ultimul an, a amânat de nenumărate ori procesul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării