main logo
331

Fetescu: Doar participarea masivă la vot poate asigura un primar

Doar participarea masivă la vot poate asigura municipiului Chișinău un primar și un Consiliu Municipal reprezentativ. Anume de aceasta are nevoie orașul.

Fetescu: Doar participarea masivă la vot poate asigura un primarFoto: ipn.md

Totodată, candidații ar fi bine să se solidarizeze, indiferent de viziunile politice, pentru a rezolva problemele orașului, transmite Știri.md

Opinia a fost expusă de Alexandru Fetescu, candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova, la dezbaterile publice „Doar unul din mulți: cine și de ce?, runda a doua”, organizate de Agenția de presă IPN.

Candidatul susține că, la fel ca și toți chișinăuienii, se confruntă cu aceleași probleme – stă în ambuteiaje dimineața și seara, se deplasează pe aceleași drumuri și trotuare sparte etc. De asemenea, ca și ceilalți, suferă din cauza birocrației excesive existente la nivel municipal. Și în tot acest cerc vicios, principala verigă care trebuie eliminată, în opinia sa, este corupția din cadrul Primăriei închegată cu birocrație, care a adus instituția la o stare de nefuncționalitate.

Împreună cu echipa, vine cu un program politic și cu un plan de acțiuni, care urmează să fie definitivate cu participarea cetățenilor. Principalii piloni pe care se axează programul este administrarea digitalizată, parcuri curate, infrastructura care să conecteze oamenii, suburbii urbanizate, dar și cultura, care să guverneze Chișinăul.

Alexandru Fetescu declară că anume el este cea mai bună candidatură pentru Primăria Chișinău, deoarece cuvântul care-l descrie este sinceritatea și nu face promisiuni deșarte. Potrivit lui, problemele care le are acum orașul s-au acumulat pe parcursul ultimilor zece ani și timp de un mandat de patru ani va fi complicat de rezolvat, dar el împreună cu echipa sa este gata pentru acest lucru.

Ceea ce îl bucură, spune candidatul, este faptul că în această campanie cheltuielile concurenților sunt mai mici decât în alte campanii și în mai puține spații se atestă afișaje electorale. Totodată, este gravă neînregistrarea de către organele electorale a unui concurent, care a adunat zece mii de semnături. În opinia sa, aceasta este sfidare totală a drepturilor locutorilor din Chișinău de a susține un candidat independent, lucru inadmisibil. De asemenea, se atestă folosirea resurselor administrative, dar și a simbolurilor de stat în materialele promoționale.

În altă ordine de idei, concurentul electoral, spune că atestă solidarizarea unor concurenți în campania electorală față de nedreptatea care se întâmplă în Chișinău, prin evitarea de a se denigra reciproc sau a a-și pune întrebări incomode. „Asta vine din convingerea proprie că, suflând în lumânarea altuia, nu faci ca a ta să lumineze mai tare”, menționează Alexandru Fetescu.

Candidatul PLDM a îndemnat chișinăuienii să meargă la vot și să aleagă conștient.

Următoarele dezbateri sunt planificate pe 16 octombrie.

Dezbaterile „Doar unul din mulți: cine și de ce?”, cu participarea candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău, a doua rundă, sunt ediția a 119-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării