main logo
446

Federica Mogherini: UE va urmări procesul de formare a Guvernului în Moldova

Uniunea Europeană va urmări îndeaproape procesul de formare a Guvernului în Moldova şi aprobarea viitorului program de activitate al acestuia.

Mogherini: UE va urmări procesul de formare a Guvernului în Moldova

Potrivit agenţiei Infotag, o declaraţie în acest sens a făcut Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini, după reuniunea Consiliului Miniştrilor de Externe ai UE, care a avut loc luni la Bruxelles, transmite Știri.md.

Ea a menţionat că, în cadrul discuţiilor, participanţii "au examinat şi au evaluat situaţia actuală din republică", reiterând "disponibilitatea de a sprijini procesul de reforme şi de realizare a perspectivelor democratice în Republica Moldova".

"Dar am identificat şi o serie de momente îngrijorătoare şi, bineînţeles, am fost de acord că vom continua să urmărim îndeaproape ceea ce se întâmplă - formarea Guvernului şi aprobarea viitorului său program. Subliniez că rezultatul discuţiilor privind crearea coaliţiilor nu depinde de noi, dar vom fi în continuare vigilenţi referitor la respectarea principiului statului de drept în Moldova şi, desigur, implementarea în continuare a agendei Acordului de Asociere", a spus Mogherini.

Ea a evidenţiat că "Moldova este un partener-cheie al UE în cadrul Parteneriatului Estic, fapt luat în considerare în contextul celei de-a 10-a aniversări a proiectului, care va fi marcată în luna mai".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării