main logo
4640

Familia lui Ilan Șor va încasa dividende de 6,22 milioane de lei

Compania Klassika Asigurări SA anunţă că va achita dividende de 6,22 de milioane lei, pentru anul 2018 şi prima luna din acest an acţionarului său Avantage SRL.

Familia lui Ilan Șor va încasa dividende de 6,22 milioane de lei

Potrivit unui comunicat informativ, publicat în săptămânalul Capital.Market, decizia de plată a acestor dividende a fost luată încă pe 6 februarie 2019, la şedinţa Adunării Generale Extraordinare a acţionarilor companiei Klassika Asigurări SA, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

„A efectua plata dividendelor în avans pentru perioada anului 2018 şi pentru ianuarie 2019 către acţionarul unic al Societăţii ..., în formă de mijloace băneşti, în sumă de 6.223.404,26 (şase milioane două sute douăzeci şi trei mii patru sute patru, 26) MDL, în termen de 30 zile lucrătoare din data emiterii deciziei”, scrie în comunicat.

Nu este clar de ce abia acum a fost publicat anunţul cu pricina.

Compania are în prezent un capital social de 26,95 milioane lei, deținut de firma Avantage SRL, afiliată familiei lui Ilan Şor. În consiliul de administrație al Klassika Asigurări apar mai multe persoane apropiate fostului primar de Orhei, inclusiv deputații Denis Ulanov și Viorel Melnic.

Avantage SRL are un capital social de 21,665 milioane lei, iar ca asociați sunt deputatul Ilan Şor (condamnat la 7,5 ani închisoare) cu o cotă de 0,89% (193.500 lei) și firma DFM SRL cu 99,1% (circa 21,47 milioane lei).

Amintim că la mijlocul lunii iulie 2019, Consiliul de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) a decis să aplice o serie de măsuri mai aspre față de compania de asigurări Klassika Asigurări, inclusiv suspendarea operațiunilor bancare la conturile curent şi de depozit ale companiei fără acordul prealabil a CNPF.

Administraţia Klassika Asigurări susţine că măsurile nu au afectat activitatea companiei, iar toate obligaţiile ce decurg din contracte, continuă să fie onorate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării