main logo
2235

Falsuri și violențe la proteste. Maia Sandu: Nu am bodyguard

Maia Sandu şi Andrei Năstase au fost prinşi cu minciuna. Aceştia declară că simpatizanţii partidelor pe care le conduc nu au atacat cu PET-uri deputaţii din Parlamentul European, în timpul acţiunilor stradale din data de 27 august.

Falsuri și violențe la proteste. Maia Sandu: Nu am bodyguardPAS şi PPDA nu recunosc că simpatizanţii lor au înjurat eurodeputaţii

Aceste imagini au fost filmate de Ziua Moldovei în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Susţinătorii Maiei Sandu şi cei ai lui Andrei Năstase au început să arunce cu recipiente din plastic în direcţia scenei instalate în centrul Capitalei, chiar în momentul când deputaţii europeni ţineau discursuri despre sprijinul pe care îl vor acorda Republicii Moldova. Maia Sandu neagă aceste acţiuni, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

- Cum comentați faptul că susținătorii dumneavoastră au aruncat cu pietre şi sticle în eurodeputați?

Andrei Năstase - Este o minciună.

Maia Sandu - Este o minciună.

Mai mult, liderii PAS şi DA nu recunosc nici faptul că simpatizanţii lor au înjurat deputaţii europeni şi au arătat gesturi obscene.

„Voi, voi sunteţi Europa!"

Liderii opoziţiei nu-şi asumă nici faptul că manifestanţii ACUM au huiduit membrii colectivelor artistice, care au defilat în centrul Capitalei la parada portului popular.

„Nu am văzut niciodată aşa împotrivire, aşa ură. Dorim să se liniştească", a spus Veronica Curmei, membru al ansamblului "Vatra".

- Cum comentați că a doua zi, pe 27, la parada portului popular, cei care participau la această paradă au fost huiduiți de diverse persoane.

- Fals.

- De ce fals dacă există imagini video?

- Huiduiți au fost Dodon, Filip şi Candu.

Asta chiar dacă în timpul manifestaţiei, conducerea ţării nu se afla în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Anterior, bloggerii au scris şi despre faptul că paznicul Maiei Sandu a venit la manifestaţia din 27 august cu un pistol. Liderul PAS neagă şi acest fapt.

„Doamna Sandu, puteţi să ne spuneţi de ce bodyguardul sau colegul cum îi spuneţi dumneavoastră, a venit la protest cu un pistol?- Năstase: Colegi dacă mai aveţi întrebări de de... - Există imagini pe Internet în care apare un individ lângă dumneavoastră. Sandu: Asta este un fals".

La finalul conferinţei de presă, Maia Sandu a cerut echipei noastre de filmare să prezinte imagini care confirmă acest fapt. Iar după ce reporterii i-au arătat poza, liderul PAS a negat că ar avea un bodyguard. 

Maia: Nu am bodyguard.

Corina: Şi persoana din spatele dumneavoastră nu este un bodyguard?

Maia: Sunt colegi de-ai mei.

Nu este pentru prima dată când liderii PAS şi PPDA sunt prinşi cu minciuna. Recent, jurnaliştii de investigaţie de la Zeppelin au publicat un şir de materiale, care demonstrează legăturile dinte Fondaţia Open Dialog condusă de ucraineanca Ludmila Kozlowska, care a fost expulzată din Polonia pentru că ar avea legături strânse cu serviciile secrete ruse şi liderii PAS cu DA. 

Potrivit investigaţiilor, Kozlovska a achitat biletul la avion al Maiei Sandu pentru participarea ei la o conferință, la Bruxelles. Iniţial Maia Sandu a negat informaţiile, iar după ce în presă au fost publicate dovezi, aceasta a recunoscut faptul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării