main logo
2031

Fake news-urile lansate de consilierii lui Dodon, criticate dur de oficialii UE

Mai mulți oficiali europeni au venit cu critici în adresa autorităților de la Chișinău după ce mai multe portaluri de știri din R.Moldova, inclusiv consilierul lui Dodon, Ernest Vardanean, au publicat o presupusă „scrisoare” adresată de către Maia Sandu reprezentanților UE prin care s-a solicitat instituirea a unui „embargou motivat politic” la exportul produselor moldovenești.

Fake news-urile lansate de consilierii lui Dodon, criticate dur de UE

Într-o postare pe Twitter, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Acțiune Externă al UE, Peter Stano, a scris că această scrisoare este o încercare de a pune UE într-o lumină proastă, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md

„Este important să condamnăm astfel de încercări inacceptabile. UE rămâne angajată să sprijine reformele și să îmbunătățească viața cetățenilor din Moldova”, se menționează în anunț.

Totodată, comisarul European pentru Politica de Vecinătate şi Extindere, Oliver Varhelyi, a anunțat că acest subiect va fi discutat astăzi cu șeful diplomației de la Chișinău, Oleg Țulea.

„Voi sublinia faptul că campaniile de dezinformare motivate politic împotriva UE pe parcursul săptămânii trecute sunt inacceptabile și subminează relațiile noastre”, a precizat el.

De precizat Oliver Varhelyi l-a primit la începutul lunii martie pe Igor Dodon la Bruxelles. Atunci, serviciul de presă al Administrației președintelui a anunțat că autoritățile legislative și executive ale Republicii Moldova „sunt disponibile să desfășoare întâlniri directe cu conducerea Comisiei Europene pentru a informa partenerii noștri, în mod obiectiv și detaliat, despre prioritățile politicii interne și externe a țării”. Menționăm că la acea întrevedere a participat și Vardanean, unul dintre cei care a promovat pe rețele sociale „scrisoarea” Maiei Sandu.

Amintim că șeful Delegației UE în R.Moldova, Peter Michalko, a reacționat la informația privind expedierea, de către Maia Sandu, a unei „scrisori” reprezentanților Uniunii Europene prin care s-a solicitat instituirea a unui „embargou motivat politic” la exportul produselor agricole moldovenești. Potrivit lui Michalko, astfel de fake news-uri pun UE într-o lumină negativă în ochii cetățenilor moldoveni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării