main logo
788

Explicația Guvernului la CEDO privind expulzarea celor 7 cetățeni turci

În răspunsul expediat de Guvern Curții Europene pentru Drepturile Omului privind cazul angajaților de la liceul „Orizont”, care au fost expulzați din R. Moldova, se spune că aceștia nu au fost extrădați, dar au fost declarați persoane indezirabile.

Explicația Guvernului la CEDO privind expulzarea celor 7 cetățeni turci

În același timp, potrivit documentului publicat de Ziarul de Gardă, cei șapte cetățeni turci nu ar fi informat autoritățile de „întoarcerea voluntară într-o altă țară decât țara lor de origine” și că nu au revendicat faptul că „ar putea fi torturați sau supuși unui tratament inuman în Turcia”.

În același timp, Guvernul spune că deși persoanele au fost declarate indezirabile, acestea au avut dreptul de a contesta deciziile în judecată, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Explicațiile au fost prezentate de către agentul guvernamental la CEDO după ce avocații celor șapte cetățeni au depus o cerere la CEDO care să fie examinată de urgență în care au denunțat încălcarea mai multor drepturi garantate de Comisia Europeană a Drepturilor Omului și au solicitat punerea în aplicare a articolului 39 din regulamentul Curții Europene a Drepturilor Omului. 

Explicația integrală a Guvernului poate fi citită mai jos:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării