main logo
266

Expertiza legislației electorale va fi prezentată până la 31 octombrie

Comisia juridică, numiri şi imunităţi va prezenta Parlamentului, până la 31 octombrie curent, expertiza legislaţiei electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chişinău.

Expertiza legislației electorale va fi prezentată până la 31 octombrieExpertiza legislației electorale va fi prezentată până la 31 octombrie

O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi de către Parlament, transmite Știri.md

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a fost împuternicită să analizeze cadrul legal care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chişinău. Expertiza se va face în conformitate cu standardele internaţionale în materie de alegeri, cu referire la premisele şi motivaţia juridică care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi, inclusiv legate de folosirea reţelelor sociale.

Concluziile vor include propuneri de perfecţionare a cadrului normativ în vederea asigurării integrităţii procesului electoral şi consolidării drepturilor electorale ale cetăţenilor.

La data de 20 mai şi 3 iunie 2018 în municipiul Chişinău au avut loc alegeri locale noi. Ulterior, instanţele de judecată au invalidat scrutinul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării