main logo
690

Expert: Vedem o avansare tot mai agresivă a Tiraspolului

În timp ce autoritățile de la Chișinău au o poziție incertă în dosarul transnistrean, reprezentanții Tiraspolului se remarcă printr-o politică tot mai activă și agresivă.

Expert: Vedem o avansare tot mai agresivă a Tiraspolului

De această părere este fostul membru al Comisiei Unificate de Control Ion Leahu, transmite Știri.md cu referire la noi.md.

Expertul se îndoiește că negocierile în procesul de reglementare transnistreană vor avansa cumva, odată cu alegerea unei noi componențe a Parlamentului. 

Chișinăul cere o monitorizare mai bună a Zonei de Securitate ”Noul parlament va fi suficient timp preocupat de propriile interese şi probleme interne, inclusiv legate de buget care are probleme foarte mari. 

Adică sunt probleme mult mai importante decât problema transnistreană. Această problemă, dacă nu ar fi fost derapată pe aceste șine incorecte prin semnarea celor trei protocoale, avea să fie lăsată aşa cum este ea. (….) 

Însă, dacă nu a fost înţelegere, ne-au pus pe jar acordurile semnate şi Transnistria ne sucește mereu mâinile ca ele să fie realizate, duse până la capăt. Sunt tratative interminabile, poziţii incerte din partea Chișinăului şi dimpotrivă avem o avansare tot mai activă şi agresivă a Tiraspolului”, a comentat Leahu într-un interviu pentru Europa Liberă. 

Potrivit fostului membru al CUC, semnarea așa-numitului pachet din 8 puncte, ce prevede măsuri de consolidare a încrederii, a defăimat Chișinăul atât în fața populației, cât și a partenerilor externi. 

„Chişinăul a ridicat mâinile şi a permis să fie atras în această cursă care duce numai la suveranitatea şi independenţa Transnistriei”, a adăugat el. Ion Leahu mai spune că politica „paşilor mici" pentru rezolvarea problemei funcționează.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării