main logo
720

Expert ucrainean: Menținerea PSRM la guvernare amenință Ucraina

Criza politică din Moldova poate fi depăşită numai în cazul unor noi alegeri prezidenţiale şi alegeri parlamentare în baza noii legi.

Expert ucrainean: Menținerea PSRM la guvernare amenință Ucraina

Potrivit agenţiei Infotag, de această opinie este analistul Fondului "Iniţiative democratice", Piotr Burkovski, care a oferit un interviu pentru publicaţia Radei Supreme "Vocea Ucrainei", transmite Știri.md.

Potrivit lui, "dacă toţi participanţii reuşesc să ajungă la un numitor în această privinţă, Moldova va avea şansa de a ieşi din criză fără a-şi pierde suveranitatea".

Întrebat ce pericole prezintă criza politică din Moldova pentru Ucraina, analistul a spus că principala ameninţare este "menţinerea socialiştilor la putere, care depind de Rusia şi sunt orientaţi spre integrarea în Uniunea Eurasiatică, pentru că ei pot da acordul pentru federalizarea ţării".

"Însă cel mai prost scenariu ar fi o coaliţie între Plahotniuc şi socialişti, care, la fel, ar însemna creşterea rolului Federaţiei Ruse în politica Republicii Moldova. Prin urmare, în această situaţie, autorităţile ucrainene trebuie să menţină oportunităţi de dialog cu toate părţile pentru a contribui la rezolvarea crizei, iar ca urmare socialiştii lui Igor Dodon vor fi înlăturaţi complet de la guvernare", a spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării