main logo
667

Expert: Subiectul R. Moldova nu contribuie la îmbunătățirea relației Rusia-România

Tematica moldovenească nu contribuie la îmbunătăţirea relaţiilor dintre Rusia şi România, consideră, omul de ştiinţă rus Ruslan Costiuc, profesor la Universitatea din Sankt Petersburg.

Expert: Subiectul Moldova nu ajută la îmbunătățirea relației Ruso-române

Potrivit agenţiei Infotag, în articolul "Euroatlantismul românesc numit Ceauşescu şi specificul său est-european" pentru agenţia de presă Regnum, el a menţionat că "toate partidele importante din România abordează într-o anumită măsură problema precum că în viitor este necesară "unirea repetată" cu Moldova, deşi, potrivit profesorului de la Universitatea din Bucureşti, doctorului în ştiinţe politice Radu Carp, politicienii români "sunt conştienţi de faptul că, la etapa actuală, Uniunea Europeană nu este gata să se solidarizeze cu România în această privinţă", ceea ce conferă acestui subiect o perspectivă".

"Dar aceasta este exact perspectiva care se face în practica de zi cu zi. Am în vedere extinderea semnificativă a contactelor comerciale, economice şi umanitare între România şi Moldova, consolidarea vizibilă a relaţiilor instituţionale interstatale şi cooperarea în domeniul securităţii. Ce să mai spunem, dacă toate partidele importante din România sunt într-o anumită măsură implicate în campania electorală care se desfăşoară în Republica Moldova, deşi chiar şi pe direcţia "moldovenească" concurenţa între ele este serioasă", consideră autorul.

Potrivit lui, "social-democraţii de mult se află în relaţii strânse cu Partidul Democrat din Moldova, iar naţional-liberalii, după plecarea "vechilor" unionişti de pe arena politică, sunt gata acum să ia în custodie forţa politică orientată spre România - Platforma Demnitate şi Adevăr".

De asemenea, omul de ştiinţă a reamintit că România "ocupă o poziţie destul de dură în ceea ce priveşte retragerea trupelor ruseşti din Transnistria".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării