main logo
432

Expert: Oamenii sunt îngrijorați cel mai mult de furtul miliardului

Cetăţenii Moldovei sunt îngrijoraţi de furtul miliardului şi de faptul că nimeni nu îl caută, iar vinovaţii s-au instalat deja confortabil în Parlament.

Expert: Oamenii sunt îngrijorați cel mai mult de furtul miliardului

Ei nu sunt preocupaţi acum de împuternicirile reduse ale Preşedintelui, de statutul Găgăuziei şi de statutul limbii ruse, susţine politologul Stela Jantuan, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Ea a scris pe reţelele sociale că "societatea este îngrijorată de fărădelegi şi de corupţia care a cuprins ţara, de pensiile şi salariile mizere, de lipsa asistenţei medicale şi a învăţământului de calitate".

"Cetăţenii moldoveni sunt preocupaţi de mituirea şi şantajul în politică, care duce la trădarea intereselor lor şi, prin urmare, a intereselor statului", a spus politologul.

În opinia sa, "toate acestea sunt rezultatul unei politici antipopulare, care a dus la izolarea politică externă, promovate de regimul de guvernământ care controlează ţara".

"În ce mod socialiştii puteau în ultimii ani să rezolve problema "împuternicirilor prezidenţiale furate" cu PDM-ul de la guvernare, în condiţiile în care Preşedintele a fost suspendat de cinci ori într-un an? 

Cum au rezolvat problema "statutului Găgăuziei", căci democraţii nu le-au venit în întâmpinare? Cum a rezolvat PSRM problema privind "statutul limbii ruse"? 

Amintesc că PDM a oprit difuzarea emisiunilor ruse, a redenumit denumirile oraşelor chiar şi în limba rusă şi a anulat legea privind funcţionarea limbilor în Moldova. 

Ce a făcut PDM cu propunerile socialiştilor privind politica socială? Le-a aruncat la coş şi am introdus impozitul unic pe venit şi un sistem unitar de salarizare, care, în cele din urmă, pe cei bogaţi i-a făcut şi mai bogaţi, iar pe cei săraci - şi mai săraci. 

Ce au putut face socialiştii atunci când democraţii au adoptat legea privind investiţiile în schimbul cetăţeniei pentru 200 de mii de dolari, în timp ce mitele funcţionarilor depăşesc cu mult aceste sume de "investiţii"?, a scris ea, subliniind că "pentru Moldova, agenda antioligarhică nu este un populism şi ţara se confruntă cu o astfel de problemă".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării