main logo
1322

Expert: Mesajul lui Șor pare a fi un șantaj la adresa autorităților

Expertul economic Roman Chirca susține că Ilan Șor, principalul condamnat în dosarul miliardului furat, nu are de gând să restabilească activitatea celor trei bănci, așa cum a declarat în cadrul unei conferințe de presă.

Expert: Mesajul lui Șor pare a fi un șantaj la adresa autorităților

Potrivit lui Chirca, mesajul lui Șor pare a fi un șantaj la adresa autorităților de la Chișinău, transmite Știri.md cu referire la evenimentul.md.

“Din ce a declarat, obiectivul lui nu este să restabilească activitatea acestor bănci. 

El va contesta retragerea licenței, dar mi s-a părut de fapt că s-a transmis un mesaj că ar putea hărțui Republica Moldova, un mesaj de contra-atac, pentru că este o procedură foarte costisitoare. 

Este un mesaj pentru guvernare de a slăbi, probabil, acțiunile de urmărire penală sau de a obține capital politic.

Spun asta pentru că dacă admitem, ipotetic, că vreo instanță i-ar putea da câștig de cauză, acest lucru ar hărțui semnificativ Republica Moldova. 

Acest lucru este însă puțin probabil și aceste declarații sunt un șantaj, pentru că aceste declarații vin ca o amenințare”, a declarat Roman Chirca, într-un interviu pentru Unimedia.

Săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, Ilan Șor a declarat că este gata să restituie statului 13 miliarde de lei, dacă autorităţile de la Chișinău îi vor da înapoi, lui şi foştilor acţionari, activele „Băncii de Economii”, ale „Băncii Sociale” şi „Unibank”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării