main logo
485

Expert: Dodon încearcă să facă lobby pentru coaliția cu PDM

Preşedintele Igor Dodon încearcă să facă lobby pentru coaliţia cu democraţii, bătătorind drumul ba la Moscova, ba la ambasadele de la Chişinău, consideră analistul politic Victor Ciobanu.

Expert: Dodon încearcă să facă lobby pentru coaliția cu PDM

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat pe reţelele sociale că Dodon s-a adresat intenţionat la Curtea Constituţională referitor la procedura de înaintare a unui candidat la funcţia de prim-ministru pentru a obţine un răspuns negativ, deşi "Constituţia îl obligă cu negru pe alb să înainteze o candidatură pentru funcţia de premier şi există deja o hotărâre corespunzătoare a Curţii Constituţionale în acest sens", transmite Știri.md.

„Curtea spune că nu se poate, Dodon declară imediat că singura soluţie este alegerea speakerului (a se citi Zinaida Greceanîi). Blocul ACUM nu este de acord cu acest lucru şi, în aceste condiţii, singura cale de ieşire din situaţie este o coaliţie cu Partidul Democrat", consideră expertul.

Potrivit lui, "combinaţiile lui Dodon fac parte din seria şahului pentru copii, acestea fiind evidente încă înainte de a începe jocul".

„Înţelege oare Dodon că sacrificarea unei figuri (în acest caz, a întreg PSRM) nu duce la victorie, ci la înfrângere? Cred că chiar şi un jucător de şah mediocru ca el îşi poate da seama de aceasta", susţine politologul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării