main logo
2599

Expert, despre unirea Moldovei cu România: O parte destul de mare nu vrea

Fostul deputat al Partidului "Platforma DA", politologul Igor Munteanu, a enumerat trei factori care vor asigura posibilitatea unirii Moldovei şi României.

Expert, despre unirea cu România: O parte destul de mare nu vrea

După cum transmite Infotag, într-o emisiune de la Radio Chişinău, el a spus că şansele de unire vor creşte în timp şi că trei factori trebuie să coincidă pentru a asigura acest lucru, transmite Știri.md.

"În primul rând, prezenţa voinţei politice interne în Moldova. În al doilea rând, intenţia şi planurile României de a urma acest drum. Iar al treilea este un context internaţional favorabil", a spus Munteanu.

El a reamintit că unirea din 1918 a fost facilitată doar de un context internaţional favorabil, "întrucât era singura modalitate de a proteja populaţia (Basarabiei)". Iar o asemenea oportunitate, potrivit lui Munteanu, se poate repeta, având în vedere tensiunea tot mai mare în jurul Ucrainei. 

"Vrem să facem parte dintr-o familie occidentală. Cred că o parte destul de mare a cetăţenilor Republicii Moldova nu îşi doresc altceva decât să asigure bunăstarea familiilor şi copiilor lor acasă. Cu instituţii de stat puternice care le vor proteja identitatea, cultura şi aspiraţiile. Fără îndoială, toate acestea sunt legate de integrarea europeană şi unirea cu România, la care avem tot dreptul", crede Munteanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării