main logo
7876

Expert, despre referendum: Modificările în Constituție vor fi operate

„Rezultatele referendumului confirmă clar că modificările în Constituție vor fi operate”. Asta a declarat pentru Agora expertul constituțional Alexandru Tănase. Totuși, acesta spune că se aștepta la mai multe voturi „DA” și că „victoria la limită a fost surprinzătoare”.

Expert, despre referendum: Modificările în Constituție vor fi operateImagine simbol

Fostul membru al Curții Constituționale Alexandru Tănase a declarat, pentru Agora, că referendumul trebuie să fie validat și că rezultatul a fost unul „bun”, dar „puțin surprinzător” pentru el, transmite Știri.md.

„Referendumul poate fi și trebuie să fie validat. Rezultatele, chiar dacă sunt la limită, confirmă clar că modificările în Constituție vor fi operate. Este un rezultat bun, puțin cam surprinzător. Mă așteptam la 55% - 60%”, spune Alexandru Tănase, expert constituțional.

Totuși, Tănase spune că „rezultatul este un pas înainte” și că „cei de la guvernare trebuie să facă concluziile de rigoare”.

CONTEXT. Moldovenii au decis, la referendumul din 20 octombrie, modificarea Constituției în vederea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Datele preliminare, după procesarea a 99,5% din procese verbale, arată că 50,42% dintre alegători au votat „DA" la plebiscit.

Cetățenii au fost întrebați: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?".

La referendum au participat aproape 50% din numărul total de cetățeni cu drept de vot.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării