main logo
3642

Expert, despre cum putem scăpa de militarii ruși din Transnistria

Expertul militar Iuri Fedorov consideră că "contingentului militar rus din Transnistria i se poate pune capăt foarte repede".

Expert, despre cum putem scăpa de militarii ruși din Transnistria

Ieri, pe canalului său de Youtube, el a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla numai după ce autorităţile moldoveneşti ar apela la autorităţile ucrainene, care ar folosi forţele armate ucrainene în acest scop, transmite Știri.md, cu referire la Infotag.

"Nu este neapărat vorba despre lichidarea lor. Aceasta poate fi o internare (reţinere) a personalului militar din regiune. În acelaşi timp, va fi posibilă desfiinţarea aşa-ziselor forţe armate ale Transnistriei. Întregul contingent al Federaţiei Ruse este de până la 1700 de persoane. Acestea sunt două batalioane. Soldaţii şi sergenţii sunt din rândul localnicilor care au semnat cândva contracte cu ministerul apărării din Rusia. Există 300-400 de ofiţeri cetăţeni ai Rusiei. Ar putea fi cumva transportaţi în Rusia", a menţionat expertul, subliniind că contingentul rus se află acolo ilegal.

El a amintit că uneori contingentul rus este numit "de menţinere a păcii".

"Din 1.700 de militari, o parte este într-adevăr inclusă în contingentul tripartit, alături de unităţi din Transnistria şi Moldova. Sunt 400 de soldaţi şi ofiţeri. Dar ce fac ceilalţi 1.300 acolo şi pe ce bază nu este clar", a relevat el.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării