main logo
1234

Expert către Codreanu: Tu nu pleci din funcție, tu ai fost eliberat din funcție

Ruslan Codreanu și Nistor Grozavu au fost eliberați din funcțiile de viceprimari ai municipiului Chișinău.

Expert către Codreanu: Tu nu pleci din funcție, tu ai fost eliberatFoto: a-tv.md

Decizia a fost luată joi, 4 iulie, la ședința Consiliului Municipal Chișinău, cu votul a 36 de aleși loca ai municipiului Chișinău, transmite Știri.md cu referire la A-tv.md.

Acest subiect a fost discutat de experții Alexandru Odințov și Fadei Nagacevschi în cadrul emisiunii "Городская среда" de la postul de televiziune ACCENT TV.

Juristul PSRM, Fadei Nagacevschi, a declarat că nu Codreanu a fost cel care a plecat din funcție, el a fost eliberat din funcție de către consilierii municipali.

"Noi trebuie să ne amintim pe ce fon a apărut domnul Codreanu în calitate de primar interimar. În primu rând fusese demisia domnului Chirtoacă, fusese anulate alegerile locale unde câștigase domnul Andrei Năstase, după aceea dumnealui se autointitulează în calitate de primar interimar.

Dumnealui a preluat mandatul de primar interimar pe fonul unei nemulțumiri generale care era în societatea unde toți solicitau alegeri locale repetate, alegeri locale noi, chiar după anularea mandatului de primar a domnului Andrei Năstase.

În condițiile respective domnul Codreanu putea el să fie numit legal 180 - 200%. În condițiile în care el nu este acceptat de către societate, în condițiile în care el este lipsit de legitimitate, evident că aflarea lui în această funcție era mereu compromisă din punct de vedere juridico-politic.

Și în condițiile date, eu nu știu de ce el a stat așa de mult în funcția respectivă. El mereu pretindea că el ar fi tehnocrat și scopul lui de a conserva situația, de a dezvolta Chișinăul, însă el cel puțin a intrat pe fonul unei nemulțumiri. Eu nu am observat să genereze calitate în ceea ce privește dezvoltarea urbiei. În condițiile date el nu avea de unde să fie menținut în continuare în funcție.

Solicitări cu privire la demiterea lui au fost nenumărate anunțate public. A fost înaintată chiar și o acțiune privind verificarea modalității în care dumnealui a devenit primar interimar pe teritoriul municipiului Chișinău. Și el s-a apărat acolo în procesul de judecată.

Situația juridică demonstrează că astăzi el un pic speculează.

Un lucru este de remarcat, dumnealui anunță conferința de presă la ora 15:00 deja după ce este demis din funcție, unde el își anunță că el pleacă din funcție: Tu nu pleci din funcție, tu ești eliberat din funcție.

În situația în care tu ai fi vrut să pleci cu onoare, cu demnitate tu urma să anunți cel puțin înaintea consilierilor care s-au adunat să voteze eliberarea ta din funcție.

Pentru el era previzibil că consilierii vor vota eliberarea lui din funcție, pentru ce el s-a ținut de această funcție?", a declarat Fadei Nagacevschi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării