main logo
1147

Expert: Blocul ACUM se transformă treptat în blocul A FOST

Blocul ACUM se transformă treptat în blocul A FOST, consideră preşedintele organizaţiei obşteşti "Asociaţia tinerilor experţi din Moldova, Alexandru Corinenco.

Expert: Blocul ACUM se transformă treptat în blocul A FOST

Potrivit agenţiei Infotag, la şedinţa clubului de discuţii de la Tiraspol, dedicat "rezultatelor alegerilor parlamentare din Republica Moldova şi influenţei lor asupra proceselor regionale", el a spus că "Andrei Năstase şi Maia Sandu (liderii blocului ACUM - "I.") se vor certa de îndată ce va fi formată structura noului Parlament".

Potrivit lui, Maia Sandu "este mulţumită de situaţia actuală, şi anume de mandatul de deputat şi de privilegiile ce ţin de acesta, dar o astfel de "şedere de nomenclatură" nu va satisface deloc echipa şi susţinătorii săi", transmite Știri.md.

"Dacă alegeri anticipate nu vor fi, Maia Sandu şi Andrei Năstase vor părăsi arena politică şi se va forma un nou partid, o nouă forţă politică pentru electoratul de dreapta, deoarece dezamăgirea activiştilor ACUM este foarte puternică. Ei nu vor tolera încă patru ani. Acest bloc nu va supravieţui cu siguranţă până la alegerile prezidenţiale din 2020", este sigur Corinenco.

El a criticat activitatea liderului de facto al PSRM, Preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

"Pentru mine, Dodon este o societate pe acţiuni de tip închis, unde aproximativ 30% aparţine liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotnuc, 40% - Moscovei, 30% - Partidului Socialiştilor. Şi iată că el, ca o astfel de societate pe acţiuni de tip închis, trebuie să manevreze. Totodată, Dodon are un instrument politic important: anume el va propune candidatura noului prim-ministru. Şi profitând de aceasta, socialiştii pot cere, de exemplu, postul de speaker în schimbul înaintării unui premier loial Partidului Democrat", a menţionat Corinenco.

Potrivit lui, "pentru Dodon, funcţia principală nu este cea de prim-ministru, ci cea de speaker, pentru că el de cinci ori a fost umilit public atunci când s-a închis în biroul său, când a fost suspendat temporar de către Curtea Constituţională, şi legile le-a semnat speakerul Andrian Candu".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării