Expert: Acţiunile PSRM trebuie să fie axate pe crearea unei noi strategii
18 noiembrie, 19:23
286
0
Expert: Acţiunile PSRM trebuie să fie axate pe crearea unei noi strategii
18 noiembrie, 19:23
286
0

Acţiunile PSRM trebuie să se axeze pe crearea unei noi strategii în contextul unor eventuale alegeri parlamentare anticipate, dar pe termen scurt pe coagularea unei majorităţi parlamentare, dacă doresc să se menţină la putere.

Asta a declarat în cadrul emisiunii „Loc de dialog”, expertul de la Institutul pentru Politici şi Reforme Europene Mihai Mogâldea, relatează Radio Moldova Actualităţi, transmite Știri.md.

„PSRM la această etapă are nevoie să-şi regândească strategia pentru următoarea perioadă, în contextul unor alegeri parlamentare anticipate, dar şi al eventualei formări a unei coaliţii de guvernare în perioada noiembrie-decembrie.

Am văzut că Igor Dodon are toată încrederea că se va forma o majoritate parlamentară solidă în următoarea perioadă. 

Pentru PSRM este mai prioritar la ora actuală să-şi planifice aceste acţiuni dacă ele nu sunt deja planificate sau să-şi coaguleze forţele în jurul acestor demersuri, care practic au fost prezentate de Igor Dodon imediat după alegeri”, a declarat Mihai Mogâldea.

La rândul său, directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice şi Sociologice, Victor Juc, s-a referit la revenirea lui Igor Dodon la funcţia de preşedinte al PSRM.

„PSRM practic a fost ridicat de Igor Dodon. Igor Dodon trebuie să fie instituţionalizat, pentru că peste câteva săptămâni el practic rămâne în afara vieţii politice.

PSRM în acest moment are nevoie ca el să fie instituţionalizat în calitate de lider şi să poată partcipa la procesele politice”, a spus Victor Juc.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter