main logo
701

Executarea sentinței de către Veaceslav Platon a fost suspendată

Magistrații au dispus astăzi, 15 iunie, suspendarea imediată a executării sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017, emisă în privința lui Veaceslav Platon, prin care acesta a fost condamnat la 18 ani de închisoare.

Executarea sentinței de către Veaceslav Platon a fost suspendatăFoto: ipn.md

Pedeapsa a fost aplicată pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Despre suspendarea executării pedepsei de către Platon anunță Procuratura Generală, care precizează că Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis integral demersul procurorului general în acest sens.

Într-un comunicat de presă, instituția menționează că executarea în continuare a pedepsei de către Veaceslav Platon este condiționată de evoluția procedurii de revizuire a procesului penal, anterior deschisă de PCCOCS.

Circumstanțele noi descoperite în cadrul procedurii de revizuire urmează a fi examinate prin coroborare cu probele anterior acumulate, „în cadrul unui proces judiciar transparent, cu respectarea tuturor garanțiilor inerente unui proces echitabil – omisiuni grave ce au fost admise în cadrul procedurilor judiciare anterioare ce-l vizau pe Platon”.

Veaceslav Platon a fost reținut în iulie 2016, fiind ulterior condamnat la închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Pe 18 mai anul curent, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat că dosarul în privința cetățeanului Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate și în acest sens va fi inițiată procedura de revizuire a sentinței.

Totodată, el a declarat că unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vlad Plahotniuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării