main logo
1384

Ex-viceministru: Chicu ar trebui să ceară scuze public României

După declarațiile scandaloase pe care le-a făcut, diplomatic, situația ar putea fi ameliorată dacă premierul Ion Chicu ar prezenta scuze publice României.

Ex-viceministru: Chicu ar trebui să ceară scuze public RomânieiFoto: știri.md

De această părere este Iulian Groza, fostul viceministru de Externe, care a adăugat că prin acest mesaj, premierul de la Chișinău a influențat negativ și relațiile cu Bucureștiul, dar și cu Bruxellesul, transmite Știri.md cu referire la Infoprut.ro.

„Astfel de declarații iresponsabile din partea unui oficial înalt, cum este prim-ministrul, au generat deja un scandal diplomatic(…) Cred că în primul rând, ceea ce poate face premierul este să-și ceară scuze publice pentru aceste declarații inoportune, provocatoare până la urmă. 

Ce poate R. Moldova în continuare este să se asigure, la cel mai înalt nivel, că politica noastră externă este bazată nu pe emoții, nu pe supărări sau frustrări, dar pe un calcul foarte clar cu privire la valorile pe care noi ne-am angajat să le împărtășim în relația cu UE, dincolo de relația de bun simț pe care trebuie să o demonstrăm cu partenerii noștri strategici, cum este România(…) 

Apostrofarea unui oficial european nu are cum să ajute la formalizarea poziției UE cu privire la deciziile actuale privind asistența macro-financiară pentru Republica Moldova”, a subliniat Iulian Groza pentru Radio Chișinău.

Amintim că, vineri 22 mai 2020, premierul Ion Chicu a atacat dur România, în contextul unor declarații ale europarlamentarului  Siegfried Mureșan despre gestionarea defectuoasă a crizei COVID-19 și eșuarea implementării reformelor.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe de la București a calificat declarațiile premierului de la Chișinău drept inacceptabile, inadecvate și lipsite de respect.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării