7261
1
Ex-șef INI: Pentru filarea Maiei Sandu era antrenată o armată întreagă
7261
1

Fosta prim-ministră Maia Sandu ar fi fost filată pe timpul guvernării democraților de circa 40 de ofițeri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Serviciul Informații și Securitate (SIS).

Foto: tv8.md

Despre aceasta a declarat fostul șef al Inspectoratului Național de Investigații (INI), Anatol Macovei, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

„Sunt ofițeri care primeau salariu precum și alți angajați, iar pentru filare erau remunerați special. Acești ofițeri primeau grad înainte de termen și erau angajați la MAI și SIS. Nucleul la tot ce vorbim era Direcția a 5-a (n.r. Direcția de acțiuni speciale din cadrul INI). De asemenea, erau conectate și alte subdiviziuni ale forțelor de ordine”, a declarat Anatol Macovei.

Potrivit lui, toți cei, care erau implicați în filarea și interceptarea cetățenilor sau a politicienilor, conștientizau că fac ilegalități, totuși monitorizau la comandă întâlnirile și discuțiile oamenilor.

Amintim că Direcția a 5-a a fost desființată în luna iulie curent prin ordinul pe atunci a ministrului Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter