main logo
19815

Ex-șef de Interne la Tiraspol, reținut de separatiști la Chișinău. Primele imagini

Fostul șef al departamentului de interne din stânga Nistrului, Ghenadii Kuzmiciov, a fost reținut de separatiști la Chișinău.

Totul a avut loc ieri, 27 iulie, în jurul orei 16 pe traseul Chișinău - Leușeni. Cel puțin așa susțin rudele fostului șef al departamentului de interne, transmite Știri.md.

Kuzmiciov se deplasa împreună cu unchiul său spre Leușeni în momentul în care un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare a oprit mașina pentru a verifica actele.

În momentul în care bărbatul a ieșit, un SUV în care se aflau patru mascați s-a apropiat de mașina fostului șef de interne. Necunoscuții au luat toate actele din mâinele polițiștilor și l-au reținut pe Ghenadii Kuzmiciov.

Unchiul lui Kuzmiciov a fost lăsat singur, în mijlocul drumului, iar autoturismul a fost condus de un mascat, în urma SUV-ului înmatriculat în stânga Nistrului.

Ruda lui Kuzmiciov a reușit să ajungă singur la Chișinău și a depus o cerere la Inspectoratul de Poliție Buiucani precum că nepotul său, dar și automobilul, au fost sechestrați de oameni mascați, fără a oferi explicații.

Ulterior, mașina lui Kuzmiciov, alături de SUV-ul care l-a reținut, a fost observată la punctul de intrare în stânga Nistrului.

Rudele bărbatului susțin că ex-șeful este ținut în prezent la penitenciarul din Glinoe, Grigoriopol, fiind acuzat de contrabandă.

Contactați de Știri.md, responsabilii de la poliția din Republica Moldova nu au fost de găsit pentru a oferi informații despre acest caz.

Amintim că în februarie 2017 Iurie Ghervaziuk, fost șef al serviciului vamal din Transnistria a fost răpit în raionul Anenii Noi și dus la Tiraspol. Ghervaziuk ar fi fost reținut de către niște persoane îmbrăcate în uniforma poliției moldovenești. Polițiștii l-ar fi bătut și l-ar fi aruncat în portbagajul unei mașini.

Iuri Ghervaziuk, fost şef al vamei din autroproclamata republică nistreană în perioada când Evgheni Şevciuk conducea regiunea a fost condamnat la 10 ani închisoare pentru abuz în serviciu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării