main logo
1503

Ex-procuror: Controlul suprem al lumii criminale e în Procuratură

Candidatul Ivan Diacov, fratele deputatului democrat Dumitru Diacov, susține că controlul lumii criminale din Republica Moldova este în Procuratura Generală.

Ex-procuror: Controlul suprem al lumii criminale e în ProcuraturăFoto: captură video

Declarațiile au fost făcute în cadrul live-ului transmis pe platforma Votum.md, transmite Știri.md.

"Nu aduc învinuiri asupra întregii procuraturi. Acolo o gașcă este care conduce și manipulează. Ei controlează toate filierele de contrabandă cu droguri, spirt, pește, carne. 

Controlul suprem în activitatea criminală în Republica Moldova era în Procuratura Criminală. Și eu răspund de asta", a declarat Diacov. 

Procuratura Generală nu a comentat deocamdată acuzațiile fostului procuror-șef al municipiului Chișinău.

Ivan Diacov candidează la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Partidului Politic „Partidul Nostru”. Sloganul de campanie al candidatului este: „Salvăm Chișinăul împreună”

Alegerea sloganului este motivată prin faptul că „orașul a devenit una dintre cele mai delăsate localități urbane din țară”.

Candidatul are 66 de ani. S-a născut în regiunea Kurgan, Federația Rusă, într-o familie de deportați basarabeni, originari din satul Bașcalia, raionul Basarabeasca. 

De profesie este procuror, în prezent la pensie. Este fratele mai mic al lui Dumitru Diacov, președinte de onoare al Partidului Democrat.

Între 1994-1998, este adjunct al procurorului municipiului Chișinău, iar din 1998 și până în 2001 – procuror al municipiului Chișinău. Între 2001 și 2010 este șef al secției anchetă în cadrul Procuraturii Generale, ulterior din 2010 și până în 2015 revine în funcția de procuror al municipiului Chișinău.

În 2015 pleacă din organele procuraturii „în semn de protest față de abuzurile conducerii Procuraturii Generale”. Tot atunci s-a dezis de toate distincțiile primite de-a lungul anilor, inclusiv de ordinul Gloria Muncii, oferit în 2013 de către șeful statului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării