main logo
1069

Ex-ministrul MAI: Consiliul Suprem de Securitate este politizat

Consiliul Suprem de Securitate este unul politizat și se dorește transformarea acestuia într-un organ loial puterii.

Ex-ministrul MAI: Consiliul Suprem de Securitate este politizatFoto: Știri.md

Cel puțin astfel a comentat fostul ministrul de Interne, actual deputat din partea PD, Alexandru Jizdan, de la tribuna Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Jizdan a mai adăugat că acest consiliul este dubios. ”Acest consiliu a fost politizat. Vă aduceți aminte Consiliul de Securizare. Acolo s-au solicitat metodele sub care s-au colectat informații, care au fost persoanele sub acoperire, iar când SIS-ul a refuzat să ofere informații, CSS s-a supărat. Această instituție este una politizată”.

Jizdan a mai propus să fie făcute schimbări în cadrul consiliului ”pentru a-l scoate din captivitate. Ceea ce se dorește este de a transforma într-un organ loial puterii”, a mai precizat acesta.

Amintimc că deputații au dezbătut proiectul ce se referă la modificări în activitatea Consiliului Suprem de Securitate. Potrivit autorilor, acest proiect prevede ca membrii sa fie obligați să prezinte informații în cadrul Comisiei. Drept urmare, documentul a fost votat în prima lectură, cu excepția celor de la PDM și fracțiunea Partidului Șor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării