main logo
1354

Ex-ministrul Costaș a criticat mobilizarea anunțată de Putin

Fostul ministru moldovean al Apărării Ion Costaş (a deţinut funcţia în 1992) a criticat "mobilizarea parţială" anunţată de preşedintele rus Vladimir Putin, menţionând că "războiul este, în primul rând, logistică".

Ex-ministrul Costaș a criticat mobilizarea anunțată de PutinFoto: unimedia.info

Potrivit Infotag, el a scris într-un comentariu pe reţelele sociale că Rusia "nu poate oferi logistică nici măcar trupelor active" (în Ucraina - "I."), transmite Știri.md.

"Sunt curios, cum vor face pentru cei mobilizaţi? Mobilizarea, fie şi "parţială", cum insistă Putin, implică mobilizarea economiei în primul rând. Sunt curios, ce va mobiliza dl Putin? Va produce T-34 şi obuziere D-30 (din 1960 - "I.")?

La anul ce papă ruşii, că peste 85% din materialul semincer este de import. Mobilizarea înseamnă o motivaţie a trupelor. Fără ea e naşpa. Armata e o turmă.

Cum va explica unui rus, care a făcut serviciul militar acu' vreo 10 ani, că trebuie să lase familia, casa, masa, totul, şi să schimbe poziţia de "patriot TV", pentru ce...?

Să fie carne de tun pe câmpurile Ucrainei?", s-a întrebat Coştaş, care a condus ministerul apărării în timpul conflictului transnistrean de la începutul anilor 1990.

Făcând o paralelă cu cel de-al Doilea război mondial, el a remarcat că Germania a anunţat mobilizarea, inclusiv în economie, după bătălia de la Stalingrad de la începutul anului 1943.

"Pentru ruşi Harkov-ul e un fel de Stalingrad? I-a ajutat pe germani mobilizarea din 1943? Răspunsul îl cunoaşteţi.

(...) Liderii nazişti de la procesul de la NГјrnberg, la fel ca şi astăzi Putin, insistau că războiul era unul preventiv.

Dar acest lucru nu i-a salvat de ştreang. După Putin şi acei ticăloşi care au pus la cale războaie şi crime în Ucraina, Moldova, Georgia, Siria, etc. plânge Curtea Marţială Internaţională, cu celule confortabile în Haga (cei norocoşi) şi mai puţin confortabile în Kiev şi Moscova eliberată", a concluzionat Costaş.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării