main logo
7377

Ex-ministru: Plahotniuc mi-a atacat familia de o manieră inumană

Ex-ministrul de Externe Tudor Ulianovschi a confirmat că în anul 2019 numele său a fost propus de către ambasadorul de atunci al SUA la Chișinău pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Ex-ministru: Plahotniuc mi-a atacat familia de o manieră inumanăVladimir Plahotniuc, Tudor Ulianovschi/Colaj: Știri.md

Derek Hogan ar fi avut această discuție cu Vladimir Plahotniuc, considerând că Tudor Ulianovschi ar putea fi un candidat potrivit de un premier tehnocrat într-o perioadă tulbure din punct de vedere politic, transmite Știri.md, cu referire la unimedia.info.

Potrivit lui Tudor Ulianovschi, Plahotniuc a refuzat propunerea pentru că „știa că nu are niciun compromat pe el”. „Aș fi fost un prim-ministru incontrolabil de către el”, a precizat Tudor Ulianovschi. 

De asemenea, acesta a spus că niciodată nu a avut o relație bună cu conducerea de vârf a Partidului Democrat și nici cu premierul de atunci Pavel Filip. „Am fost un ministru tehnocrat care mereu s-a opus lucrurilor în privința cărora aveam dubii”, a spus el. 

Tudor Ulianovschi a mai dezvăluit că după discuția dintre Hogan și Plahotniuc, cel din urmă a început o amplă campanie de presiune asupra familiei sale. 

„Au trimis Curtea de Conturi la minister. Inspectorii au stat trei săptămâni la minister și au plecat de acolo cu unul dintre cele mai curate rapoarte ale Curții. Au rechemat-o pe soția mea de la Geneva, unde activa în calitate de reprezentant al Ministerului Economiei la OMC. Au strigat la ea și au impus-o să revină acasă în decurs de trei zile, lucru contrar legii. Fiica mea își făcea studiile acolo, era în plin an școlar. În urma acestor presiuni, soția mea a pierdut o sarcină destul de avansată, pe care am așteptat-o mulți ani. Colegii mei de atunci, de la minister, cunosc aceste episoade”, a povestit ex-ministrul.

Tudor Ulianovschi este membrul Consiliului de Directori a Asociației Americane de Energie Regenerabilă, membru al Consiliului de Administrare a Asociației Canadiene de Energie Regenerabile, membru al Asociației Americane de Business cu Statele din Europa Centrală și de Est.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării