main logo
1441

Ex-ministru al Agriculturii: Mi-e rușine de ce avem astăzi în minister

Ex-ministrul Agriculturii și actualul președinte al Asociației „Moldova Fruct”, Vitalie Gorincioi, a venit cu mai multe critici în adresa conducerii Guvernului și a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Ex-ministru al Agriculturii: Mi-e rușine de ce avem astăzi în minister

Fostul demnitar s-a arătat nemulțumit de faptul că actuala conducere a MADRM acordă puțină atenție problemelor agricultorilor și, practic, în minister lipsesc specialiști care ar putea oferi răspuns la mai multe solicitări și demersuri, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Gorincioi s-a adresat șefului Executivului, Ion Chicu, să examineze posibilitatea creării unui minister separat de MADRM, cel al Agriculturii.

„Propunerea mea, să avem două ministere. Nu cred că noi, agricultorii, trebuie să știm despre fiecare ușă care s-a schimbat pe segmentul «dezvoltare regională»... Dacă tot ați creat așa monstru mare, înzestrați-l cu cadre. S-au schimbat aproape 50% din angajații Ministerului Agriculturii. Ce vrem să luăm de la ei? Ce fel de proiecte pot elabora oameni care vin și lucrează de 2-3 luni în minister. Dinastii trebuie să fie care să lucreze în minister și care să cunoască fiecare hectar de pământ”, a declarat Vitalie Gorincioi în cadrul ședinței Colegiului MADRM.

Șeful „Moldova Fruct” a menționat că agricultorii au nevoie de susținere și încurajare constantă în vederea modernizării tehnologiilor.

„Mi-e rușine că un răspuns la o solicitare sau cerere nu are cine îl face. În minister trebuie să fie oameni plătiți, plătiți bine, specialiști care să fie cu un cap mai sus decât cei care lucrează zilnic. Dar ce avem noi?”, a precizat el.

Gorincioi s-a arătat nemulțumit și de activitatea deputaților. De precizat că la acest eveniment au participat socialistul Radu Mudreac și democratul Nicolae Ciubuc.

„Avem și unele pretenții la domnii deputați care spun una, dar votează un pic altfel... Vă rugăm să trageți cu urechea și la producători”, a menționat el.

De precizat că Vitalie Gorincioi a deținut funcția de ministru al Agriculturii în perioada anilor 1992-1997.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării