main logo
726

Ex-deputatul cu garaj plin cu arme vrea să fie başcan la Comrat

Fostul deputat al Adunării Populare a Găgăuziei (APG), Ivan Burgudji, intenţionează să candideze la funcţia de başcan al autonomiei.

Ex-deputatul cu garaj plin cu arme vrea să fie başcan la Comrat

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la presa locală, CEC a Găgăuziei a înregistrat în ajun un grup de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susţinerea candidatului, transmite Știri.md.

Potrivit preşedintelui CEC, Ivan Komur, documentele prezentate de candidat corespund legislaţiei. 

Burgudji este cunoscut ca unul dintre activiştii formării "Republicii Găgăuze" la începutul anilor '90 şi a fost arestat de mai multe ori de autorităţile Moldovei pentru diferite motive.

El a devenit al cincilea pretendent la funcţia de başcan.

Până în prezent, CEC a înregistrat un singur candidat - actualul başcan Irina Vlah. La scrutin intenţionează să participe şi activistul Mihail Vlah, Vasili Aladov, şi deputatul APG, Serghei Cimpoeş. Alegerile başcanului vor avea loc pe 30 iunie.

În noiembrie 2008, şeful Departamentului servicii operative din cadrul MAI al Republicii Moldova, Ghenadie Cosovan, a declarat presei că oamenii legii au găsit într-un garaj ce aparţine lui Ivan Burgudji arme şi materiale de propagandă în favoarea unui partid din Moldova. 

Arsenalul cuprindea 8 lansatoare de grenade, 20 de kilograme de trotil și 10 staţii radio. 

În opinia sa, acest lucru arată că Burgudji "a organizat un grup criminal care urma să-şi înceapă activitatea în caz de vreun eventual conflict armat".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării