4 877
0
Ex-deputat PDM, reținut de procurori în dosarul ambulanțelor
4 877
0

Fostul deputat PDM, Boris Golovin, actual director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), a fost reținut astăzi de procurorii de la Procuratura Anticorupție.

Informația a fost confirmată pentru Știri.md de surse din cadrul Procuraturii Generale.

Procurorii au efectuat percheziții la domiciliul ex-deputatului, după care a fost reținut pentru 72 de ore.

Știri.md amintește că, săptămâna trecută, directorul adjunct al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, dar și alte persoane au fost reținute, după ce CNA și procurorii anticorupție au percheziţii la CNAMUP.

Potrivit materialelor cauzei, factorii de decizie din cadrul CNAMUP ar fi dat prioritate unui agent economic, chiar dacă acesta nu ar fi fost eligibil pentru licitaţia menţionată, iar după semnarea contractului nu şi-ar fi onorat pe deplin obligaţiunile.

Astfel, anchetatorii examinează implicarea actualului director al CNAMUP şi a unuia din adjuncţii săi în returnarea către agentul economic câştigător a unei sume de peste 2 milioane de lei. 

Aceşti bani ar fi constituit penalităţile, aplicate companiei pentru multiplele nereguli, admise în procesul de executare a contractului, dar care nu au mai rămas în conturi pentru că, în urma unei indicaţii, ar fi fost restituiţi. 

Potrivit anchetatorilor, această sumă constituie prejudiciul cauzat statului în urma achiziţionării ambulanţelor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter