main logo
2560

Ex-deputat PD: Trump sau Merkel nu-l pot scăpa pe Plahotniuc de justiție

Fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, nu va putea scăpa de răspundere penală nici dacă va obține garanții de la liderii mondiali, precum că nu va fi deferit justiției. Cel puțin așa susține fostul democrat Andrei Popov, făcând referire la discuția pe care a avut-o cu un diplomat britanic.

Ex-deputat PD: Trump sau Merkel nu-l pot scăpa pe Plahotniuc de justițieColaj: știri.md

„Se vorbea că Plahotniuc e atât de abil și are atâția oameni interpuși, încât nu lasă urme și nu-l poți prinde cu mâța-n sac”, a menționat Andrei Popov în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Însă, acest lucru nu îl va ajuta pe Vlad Plahotniuc să se eschiveze de la răspundere, dacă justiția din Moldova îl va găsi vinovat în dosarul de spălare de bani în proporții deosebit de mari, în care figurează ca învinuit. 

„În 2016 am fost la Londra și am vorbit cu un diplomat britanic și acesta îmi spunea că dreptul internațional a evoluat atât de mult în ultimii 30 de ani, e atât de invaziv încât este practic imposibil, cu excepția unor cazuri extreme, în care domnul Plahotniuc nu se încadează, ca cineva în lumea modernă să îți ofere garanții. 

Și dacă în țara ta de origine se pornește un dosar și el nu este tratat ca unul politic și rechizitoriul este construit corect, nu poți scăpa nici dacă ai garanții de la Trump, nici de la Merkel nici de la nimeni”, a precizat Andrei Popov.

Potrivit diplomatului, totul depinde de felul în care procurorii vor construi rechizitoriul pe cazul lui Vlad Plahotniuc. 

„Oamenii așteaptă. Plecarea lui Vlad Plahotniuc pe 14 iunie a decepționat, a șocat multă lume. El doar și-a construit această imagine de macho atotputernic, care ca pisica mereu cade în picioare. 

Chiar dacă i-a reușit și cu Voronin și cu Narâșkin, și cu Nuland, și cu Filat, și cu Lupu, și cu anularea alegerilor lui Năstase, și cu votul mixt și de multe ori s-a angajat în niște acțiuni riscante și i-au reușit. Asta i-a jucat festa”, a conchis Popov.

Reamintim că la 30 august curent, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, a anunțat că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, face parte dintr-un dosar penal, făcând referire la o notă de informare remisă de Procuratura Anticorupție. 

Democratul are statut de bănuit într-un dosar penal - spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari. La 8 octombrie, Plahotniuc, a fost citat de PA public, luându-se în calcul faptul că nu există, deocamdată, o altă cale de informare a acestuia privind citarea sa în fața procurorului. 

Ieri, șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a cerut mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării