15 octombrie, 11:16
717
1
Ex-deputat, judecat pentru trădare de Patrie: Când i se va decide soarta
15 octombrie, 11:16
717
1

Judecătorii vor decide dacă îl vor achita sau nu pe fostul deputat democrat, Iurie Bolboceanu, care figurează într-o cauza penală pentru trădare de patrie.

Ședința de judecată va avea loc vineri, în cadrul Judecătoriei Chișinău, oficiul Buiucani, iar magistrații urmează să examineze solicitarea procurorilor PCCOCS privind achitarea lui Bolboceanu, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md. 

Anterior, acuzarea i-a retras învinuirea acestuia, motivând că fapta de care a fost învinuit acum trei ani nu ar întruni elementele infracțiunii. 

În 2019, Curtea de Apel Chișinău a trimis la rejudecare dosarul lui Iurie Bolboceanu în care a fost condamnat la 14 ani de pușcărie de prima instanță.

Fostul deputat a petrecut doi ani și trei luni în spatele gratiilor. El a fost încătușat în primăvara anului 2017.

Cauza penală a lui Iurie Bolboceanu se numără printre cele 38 de dosare penale, deschise din motive politice, potrivit dispoziției Procurorului General, Alexandr Stoianoglo.

Dispoziția a fost semnată în luna februarie a acestui an în baza Declarațiilor și Raportului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care indica o listă de anchete penale asupra cărora există suspiciuni de urmărire penală abuzivă și selectivă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter