main logo
1972

Ex-ambasador al Moldovei: Un guvern de alternativă nu poate fi

„Un guvern de alternativă nu poate fi. Protestele nu mă sperie, sunt un val, care ca valul va trece. Acești tribuni online ca Șor sau cei din Marea Britanie ne mai strică dispoziția, dar nu trebuie luați prea tare în serios”, a declarat Aurelian Dănilă, fost ambasador al Republicii Moldova la București.

Ex-ambasador al Moldovei: Un guvern de alternativă nu poate fiFoto: moldpres.md

Potrivit fostului diplomat, actuala guvernare este prima care vrea să facă ceva pentru Republica Moldova și care a venit pentru a schimba radical ce s-a întâmplat în 30 de ani, transmite Știri.md cu referire la tvr.md.

„Le va reuși. Pe mine mă indignează acel bădărănism de care avem parte și pe rețelele sociale, dar și în lozinci.

Chiar astăzi, la Ministerul Justiției, am văzut tineri care ar trebui să se ocupe de lucruri serioase, dar ei sunt montați de cei care vor să ne întoarcem înapoi”, a spus fostul ambasador în România, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

Aurelian Dănilă a mai precizat că până la alegerile următoare, sunt multe probleme de rezolvat, mai ales acum, când Republica Moldova este stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

„Avem noi sarcini și lucrurile astea nu pot fi rezolvate în plenul acelor proteste pe care nu le iau prea în serios”,a conchis Aurelian Dănilă.

Editorialistul Ziarului Național Nicolae Negru a declarat în cadrul emisunii că, fără România, Republica Moldova ar fi în starea ucrainenilor.

„Nu am avea curent electric, am îngheța, nu am avea apă. Consecințele ar fi aceleași ca în Ucraina. Putem vorbi de o sincronizare între așa-zisele proteste de la Chișinău și anumite acțiuni pe care le întreprinde Rusia împotriva Republicii Moldova și a Maiei Sandu.”, a precizat Nicolae Negru.

El a menționat că, în ce privește tinerii aflați la proteste, nu se poate vorbi de manipulare, ci de mercenariat, aceștia fiind plătiți.

„Trebuie ca instituțiile statului să își facă treaba, să scoată la lumină acele persoane care încalcă legea și să elimine din circuitul politic banii care vin din Rusia. Democrația trebuie să se apere”, a spus Nicolae Negru.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării