main logo
9175

Evghenia Guțul a publicat cererea de chemare în judecată a Maiei Sandu

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a trimis președintelui R. Moldova, Maia Sandu, o cerere prealabilă cu privire la „defăimare”.

Evghenia Guțul a publicat cererea de chemare în judecată a Maiei SanduColaj: Știri.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Evghenia Guțul a cerut de la șefa statului dezmințiri după ce ultima a declarat că bașcanul Găgăuziei ar lucra pentru o grupare criminală, transmite Știri.md.

„Insultele constante și acuzațiile nefondate la adresa primelor figuri ale Găgăuziei au devenit deja parte integrantă a discursurilor publice ale Maiei Sandu. Scopul acestor atacuri nu este doar de a mă umili personal, ci de a pune la îndoială dreptul găgăuzilor de a-și decide propria soartă și de a alege conducerea autonomiei indiferent de Chișinău”, a scris Evghenia Guțul.

Bașcanul a menționat că va căuta justiția în instanțele din R. Moldova și a precizat că este dispusă să meargă și la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

„Nu am reacționat mult timp la aceste cazuri așteptând ca bunul-simț și pragmatismul să încurajeze autoritățile centrale să inițieze un dialog civil cu autoritățile autonomiei. Conferința de presă recentă a lui Sandu a renunțat la toate speranțele. Astăzi am depus o declarație preliminară privind protecția onoarei și demnității unui cetățean. Cerem scuze publice și mustrări. Egalitatea tuturor cetățenilor în fața legii este principiul de bază al statului de drept. Nimeni nu are voie într-o societate democratică, chiar și președintele, să insulte și să păteze reputația unui alt cetățean. Vom căuta justiția în instanțele moldovenești și, dacă este cazul, vom apela la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a mai scris Guțul.

Știri.md amintește că, în cadrul unei conferințe de presă, fiind întrebată despre o eventuală semnare a decretului de includere a bașcanului Evghenia Guțul în Executiv, Maia Sandu a spus că „o persoană care lucrează pentru o grupare criminală, o persoană care face declarații împotriva propriei țări nu are ce să caute în Guvernul Republicii Moldova”.

Reamintim că, pe data de 6 martie, bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, s-a întâlnit la Soci cu președintele rus, Vladimir Putin.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării