main logo
591

Eventuale scenarii politice, discutate de Dodon cu ambasadorul Rusiei

Preşedintele Igor Dodon a discutat marţi cu Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasnoţov, eventuale scenarii de evoluţie a situaţiei după convocarea şedinţei noului Parlament al republicii.

Scenariile politice, discutate de Dodon cu ambasadorul Rusiei

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a comunicat pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

„Am abordat mai multe subiecte cu privire la relaţiile bilaterale, menţionând necesitatea aprofundării, în special, a relaţiilor comercial-economice. De asemenea, am discutat despre actuala agendă politică internă din ţara noastră, ţinând cont de faptul că în curând urmează să-şi înceapă lucrările Parlamentul nou-ales. În context, am discutat eventuale scenarii de evoluţie a situaţiei", a scris Dodon.

În acelaşi timp, el nu a menţionat când va semna decretul privind convocarea primei şedinţe a Parlamentului şi când aceasta va avea loc. 

Deşi, în ajun, în timpul întâlnirilor cu ambasadorul SUA şi ambasadorul Marii Britanii în Moldova, el a spus că "în această săptămână intenţionează să semneze decretul privind convocarea primei şedinţe a noului Parlament", care ar putea avea loc chiar şi la sfârşitul acestei săptămâni.

Potrivit informaţiilor deţinute, Partidul Democrat i-a propus Preşedintelui să amâne convocarea şedinţei Parlamentului până la termenul limită pentru a crea o tensionare şi a contribui la crearea majorităţii parlamentare. 

Pe de altă parte, copreşedinţii blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, au plecat miercuri la Bruxelles pentru a desfăşura consultări privind formarea noilor structuri guvernamentale.

Acum zece zile, Curtea Constituţională a aprobat rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie, iar Comisia Electorală Centrală a înmânat mandatele deputaţilor noului Parlament. 

Conform legii, prima şedinţă a Parlamentului urmează să aibă loc cel târziu pe 27 martie, în 30 de zile după alegeri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării