main logo
535

Evaluarea conformității legislației naționale cu UE, lansată la Bruxelles

La Bruxelles a fost dat startul procesului de evaluare a gradului de conformitate a legislației naționale cu cea a UE. Delegația Republicii Moldova, condusă de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat la o reuniune în acest sens împreună cu oficialii Comisiei Europene, care vor munci împreună cu echipa guvernamentală pe parcursul procesului de negocieri.

Evaluarea conformității legislației naționale cu UE, lansatăFoto: Ipn.md

Într-un comunicat de presă al Guvernului se menționează că la Bruxelles au fost convenite calendarul și detaliile procedurale ale etapei de evaluare a conformității legislației naționale cu acquis-ul comunitar, transmite Știri.md, cu referire la IPN.

De asemenea, Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu Gert-Jan Koopman, șeful Direcției generale vecinătate și negocieri de extindere a UE. 

Oficialii au vorbit despre ultimele evoluții în realizarea celor trei condiționalități, conform raportului Comisiei Europene din noiembrie 2023. Potrivit viceprim-ministrei, un accent deosebit va fi pus pe continuarea reformelor în sistemul judiciar și procesul de deoligarhizare.

În același timp, în cadrul întrevederii, au fost analizate posibilitățile de valorificare a asistenței și expertizei la nivelul Comisiei Europene pentru consolidarea capacităților Biroului pentru integrare europeană, ale echipei de negociatori și ale experților din instituțiile naționale.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării