main logo
579

Europarlamentar: Viitorul R. Moldova și al Ucrainei este în Europa

"Viitorul Republicii Moldova este în Europa! Viitorul Ucrainei este în Europa!", susține eurodeputatul Siegfried Mureșan, după ce marea majoritate a Parlamentului European a votat o Rezoluție prin care se cere acordarea statutului de candidat pentru aderarea la UE.

Europarlamentar: Viitorul R. Moldova și al Ucrainei este în EuropaFoto: știri.md

Despre asta eurodeputatul a scris pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

"Tocmai am votat în plenul Parlamentului European Rezoluția prin care cerem acordarea statutului de stat candidat Ucrainei și Republicii Moldova.

Cetățenii celor două țări merită perspectivă europeană și merită acordarea statutului de stat candidat. Ucrainenii luptă de 4 luni cu arma în mână pentru valori europene, pentru democrație, pentru un viitor european.

Cetățenii Republicii Moldova au primit cu brațele deschise peste jumătate de milion de refugiați ucraineni, oferindu-le hrană, adăpost și îngrijire medicală. Acționând în felul acesta, Republica Moldova și cetățenii săi au dovedit, fără îndoială, că acționează în spirit european.

De aceea, în Rezoluția votată astăzi, noi, Parlamentul European, cerem Consiliului European ca, la reuniunea de săptămâna aceasta, să acorde statutul de țară candidată Ucrainei și Republicii Moldova și să ofere Georgiei o perspectivă europeană", scrie Mureșan.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării