main logo
1251

Europarlamentar: Pe 8 noiembrie, CE va recomanda începerea negocierilor

„Pe 8 noiembrie, Comisia Europeană cel mai probabil va transmite un semnal pozitiv pentru Republica Moldova și Ucraina”.

Europarlamentar: Pe 8 noiembrie, CE va recomanda începerea negocierilorFoto: Simbol

Declarația îi aparține europarlamentarului român Dacian Ciolaș, care a menționat, în cadrul unui interviu pentru Moldova 1, că la Consiliul European vor fi date mesaje pe care Comisia Europeană le va înregistra și vizavi de raportul pe care Comisia îl va prezenta, vizavi de pregătirea Ucrainei și R. Moldova pentru a începe negocierile de aderare, transmite Știri.md.

„Nu cred că Ucraina va fi uitată, nici din punct de vedere bugetar și nici din punct de vedere politic. Vom vedea. Sigur, e un alt subiect pe care probabil îl vom aborda. La Consiliul European vor fi date mesaje pe care Comisia Europeană le va înregistra și vizavi de raportul pe care Comisia îl va prezenta, sperăm pe 8 noiembrie, vizavi de pregătirea Ucrainei și Republicii Moldova pentru a începe negocierile de aderare - acesta ar putea fi un alt semnal. Cred că sunt toate premisele pentru ca negocierile să înceapă anul acesta, dacă se iau în vedere doar Ucraina și Republica Moldova, adică stadiul pregătirii lor. S-ar putea ca mai multe state membre să încerce să readucă pe agendă și situația unor țări din Balcanii de Vest”, a spus Dacian Cioloș.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării