main logo
9449

Europarlamentar: Maia Sandu va fi viitorul președinte al R. Moldova

Eurodeputatul Eugen Tomac susține că Guvernul Sandu a picat pentru că nu avea altă șansă de a-și păstra credibilitatea în viața politică.

Europarlamentar: Maia Sandu va fi viitorul președinte al R. MoldovaColaj: știri.md

Mai mult decât atât, acesta anticipează lucrurile și spune că Maia Sandu va fi viitorul președinte al țării, transmite Știri.md

Totodată, Tomac afirmă că astăzi ex-premierul a dat dovadă de viziune, iar pe parcursul mandatului său a făcut tot ce-i stă în cale pentru a-l scoate pe Plahotniuc de pe arena politică din Moldova. 

"Maia Sandu va fi viitorul Președinte al R. Moldova. Maia Sandu a dat dovadă astăzi de viziune și a făcut ce trebuie în momente de criză politică pentru R. Moldova. A făcut pact cu diavolul, pentru a-l scoate din viața poltică pe Plahtoniuc, care ținea în mod absurd R. Moldova în izolare. Așa s-a creat guvernul susținut de socialiștii propruși și partidele proeuropene.

Era momentul unei resetări. Guvernul a plecat, pentru că Maia Sandu nu avea altă șansă de a-și păstra credibilitatea în viața politică din R. Moldova. Nu putea accepta o reformă în termenii propuși de Dodon, al căruia unic scop era impunerea controlului politic asupra Justiției. Vorba populară, “Lupu își schimba părul, dar năravul, ba”.

Prin această mișcare, Maia Sandu a demonstrat că nu poate înghiți un compromis politic la nesfârșit și se pregătește de campania electorală de anul viitor, atunci când, în calitate de lider al opoziției, va putea să-l înlăture din fruntea statului pe actualul Președinte prorus, Igor Dodon.

Dodon rămâne un politician care nu face altceva decât să îl înlocuiască pe Plahotniuc în încercarea de a controla statul", este mesajul lui Eugen Tomac. 

Știri.md amintește că Guvernul Sandu a fost demis cu votul a 63 de deputați

Moțiunea de cenzură a fost votată de PSRM și PDM, iar Partidul Șor s-a abținut de la votare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării