main logo
2542

Eurodeputat: Moldovenii ar putea fi lăsați să lucreze oriunde în UE

Parlamentul European ar putea adopta o rezoluţie care să asigure cetăţenilor Moldovei dreptul de muncă oriunde în UE, susţine eurodeputatul român din partea Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

Eurodeputat: Moldovenii ar putea fi lăsați să lucreze oriunde în UEFoto: Agora.md

Potrivit agenţiei Infotag, într-un interviu pentru TVR Moldova el şi-a exprimat speranţa ca iniţiativa în cauză să fie aprobată, însă aceasta nu pentru că îşi doreşte ca "cetăţenii RM să plece în continuare din ţară". 

"Există oportunităţi în zona limitrofă. Mă refer la oamenii care locuiesc la Prut. Dacă vor avea permis de muncă în UE, însemnă că vor avea permis de muncă în România. Mulţi dintre ei pot pleca dimineaţa, să se întoarcă acasă fie de la Galaţi, fie de la Iaşi sau Vaslui, fie din alte zone ale României unde oamenii îşi doresc un loc de muncă bine plătit. Insist pe acest aspect din raţiunea că în UE este o dezbatere puternică pe o temă, care sunt convins că o va implementa, şi anume să se creeze salariul minim în UE, care va fi foarte mare în raport cu veniturile din Moldova", a spus europarlamentarul.

Referindu-se la coaliţia de guvernare din Moldova, eurodeputatul a spus că aceasta este "nefirească din toate punctele de vedere".

"Este o alianţă de conjunctură, nefirească din toate punctele de vedere, nu cred că va avea viaţă lungă, pentru că orice acord din interes la un moment dat naşte nişte scântei care pot produce un incendiu puternic şi pot aduce iarăşi un nou blocaj politic în Moldova. Deocamdată sper să îşi respecte ambele blocuri politice obiectivele pentru care au acceptat această guvernare", a spus Tomac.

Cu toate acestea, el a subliniat că un mare avantaj pentru Moldova este "încrederea de care se bucură la Bruxelles premierul Maia Sandu". 

Voi fi decent în relaţia cu actualul Guvern, în mod special cu prim-ministrul, pentru că ministrul Afacerilor Externe m-a dezamăgit. A fost mai mult decât o gafă când a făcut afirmaţia privind Transnistria (numind conflictul transnistrean drept război civil - "I."), a menţionat Tomac.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării