main logo
595

Eurodeputat: Locul Republicii Moldova este în cadrul Uniunii Europene

Europarlamentarul Corina Crețu a votat în Parlamentul European pentru acordarea Republicii Moldova a statutului de țară candidată.

Eurodeputat: Locul Republicii Moldova este în cadrul Uniunii EuropeneFoto: Radio Chișinău

Pe pagina sa de Facebook, eurodeputatul scrie că este un moment istoric pentru țara noastră, transmite Știri.md.

"Am votat în Parlamentul European Rezoluția referitoare la situația actuală a cooperării dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova prin care am solicitat Consiliului European și Comisiei Europene să acorde Republicii Moldova statutul de țară candidată la Uniunea Europeană. 

În cadrul Rezoluției, Comisia Europeană este invitată să sporească asistența financiară și tehnică acordată Moldovei și îi încredințează sarcina de a analiza dacă plata tranșelor poate fi devansată.

Consider că locul Republicii Moldova este în cadrul Uniunii Europene și îmi doresc ca ea să facă parte din familia europeană cât mai curând. Vă doresc multă sănătate, tot binele", a scris europarlamentarul Corina Crețu.

Știri.md reamintește că ieri, 5 mai, Parlamentul European a votat Rezoluția prin care se cere acordarea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova. Rezoluția a fost votată cu larga majoritate a plenului.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării