main logo
1071

Eurodeputat: Încerc să înțeleg ce vor autoritățile de la Chișinău

Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, Dragoș Tudorache, spune că atitudinea autorităților de la Chișinău cu privire la legea ONG-urilor este inexplicabilă.

Eurodeputat: Încerc să înțeleg ce vor autoritățile de la Chișinău

Asta pentru că acum două săptămâni guvernarea a dat asigurări că nu există rezerve cu privire la angajamentele asumate față de Uniunea Europeană, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Se știa că această lege este pe lista de condiționalități. Premierul Chicu și președintele Dodon s-au exprimat de nenumărate rânduri cu privire la angajamentele față de UE.

Acum să vii să spui că vei ignora o lege trecută în Parlament, nu pot explica altfel decât din perspectiva electorală...

Acum două săptămâni au fost date toate asigurările că nu există rezerve cu privire la aceste angajamente, că există un calendar bine discutat.

Iată că acum, pe ultima sută de metri avem astfel de mesaje din partea conducerii țării. Asta mă îngrijorează mai mult”, a declarat Tudorache în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Întrebat ce se va întâmpla dacă autoritățile nu vor aproba acest proiect, europarlamentarul a declarat că acesta „se va pierde, din păcate”.

„Am început un demers pentru a încerca să conving Comisia Europeană să prelungească termenul memorandumului pentru a crea condiții pentru cea de-a treia tranșă, pentru că este păcat să pierzi 40 milioane de euro, încă disponibili”, a precizat el.

Raportorul Parlamentului European a menționat că autoritățile de la Chișinău urmau să adopte măsurile legislative respective încă săptămâna trecută.

„Se poate înțelege că a intervenit această carantină neprevăzută, s-ar găsi înțelegerea la nivelul Comisiei Europene de amânare, însă când ai două declarații a principalelor persoane din stat, care spun că nu cred în necesitatea acestei legi, în ceea ce se adoptă în aceste legi și că, indiferent ce s-ar întâmpla, legea nu va fi promulgată, încerc să înțeleg ce doresc autoritățile de la Chișinău”, a punctat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării