main logo
3416

Eurodeputat: Anticipatele sunt unica soluție pentru criza din R. Moldova

Fostul premier al Lituaniei și actualul europarlamentar, Andrius Kubilius, este de părerea că alegerile anticipate reprezintă unica soluție pentru depășirea crizei politice în care a ajuns R.Moldova.

Eurodeputat: Anticipatele sunt unica soluție pentru criza din R. Moldova

Potrivit politicianului, toate partidele politice din R.Moldova ar trebui să permită cetățenilor să iasă la vot pentru a scoate statul din impas, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Alegerile anticipate sunt singura soluție pentru criza politică actuală din Moldova. Au trecut 3 luni de la demisia Guvernului, două tentative de învestire a unui nou cabinet de miniștri au eșuat. 

Toate partidele din R.Moldova trebuie să lase oamenii să rezolve această problemă la secțiile de votare și să continue calea europeană”, a scris el pe rețele sociale.

De menționat că Înalta Curte urmează să examineze joi, 15 aprilie, sesizarea depusă de președintele R.Moldova, Maia Sandu, privind constatarea circumstanțelor pentru dizolvarea Parlamentului după ce deputații nu au reușit să învestească, de două ori, Guvernul.

Socialiștii și Partidul „ȘOR” insistă că au un candidat de rezervă, ex-deputatul PSRM și actualul ambasador al R.Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, și se opun dizolvării forului suprem. 

Mai mulți experți sunt de părere că această poziție este dictată de faptul că cele două formațiuni s-au prăbușit în sondaje în ultima perioadă, iar PAS ar putea obține în cadrul alegerilor anticipate majoritatea voturilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării