main logo
7019

Eugeniu Sinchevici, student în Franța și deputat în Moldova: Voi învăța online

Eugeniu Sinchevici este unul dintre cei mai tineri parlamentari din istoria Moldovei independente. A ajuns deputat pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate.

Sinchevici, student în Franța și deputat în Moldova: Voi învăța onlineFoto: realitatea.md

Politicianul studiază la Facultatea de Științe Politice la o univeristate din Franța, transmite Știri.md.

El crede că există viitor pentru tineri în politică, dar asta numai dacă există și din partea cealaltă dorința de a se implica. 

Într-un interviu pentru Europa Liberă, deputatul susține că a plecat să studieze în Franța pentru că studiile pe care le poate obține în Republica Moldova la Facultatea de Științe Politice nu sunt de aceeași calitate ca în Franța.

„Am avut mereu scopul de a mă implica în politica moldovenească, însă eu am înțeles că studiile pe care le pot obține în Republica Moldova la Facultatea de Științe Politice nu sunt de aceeași calitate de care eu aș putea să le obțin în Franța. 

De aceea am plecat în Franța, Universitatea Sciences Po este destul de respectată în domeniul științelor politice și acolo am obținut un conținut care o să poată să mă ajute și în Republica Moldova, niște practici internaționale care îmi vor putea fi utile și în Republica Moldova,” a explicat Eugeniu Sinchevici.

Totodată, deputatul a mărturisit că nu va liupsi la nicio ședință a Parlamentului.

„Da. Voi învăța online. La ședințele legislativului voi fi prezent mereu, îmi voi face studiile online,” a mai spus Sinchevici.

Eugeniu Sinchevici, președinte PAS Youth, este cel mai tânăr deputat din noul Parlament al Republicii Moldova. Acesta s-a născut în 1999 și are 22 de ani. 

Totodată, este doilea cel mai tânăr din istorie, după deputatul comunist Mihail Poleanschi, care a intrat în 2001 în Parlament la vârsta de 21 de ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării