main logo
634

EUBAM: Vama Palanca e un exemplu pentru alte puncte de trecere

Punctul de trecere Palanca va fi unul dintre cele mai moderne din regiune și un exemplu pentru alte puncte de trecere a frontierei la granița moldo-ucraineană.

EUBAM: Vama Palanca, un exemplu pentru alte puncte de trecere

Declarația a fost făcută de şeful Misiunii UE de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor, la întrevederea cu directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, transmite Știri.md.

Slawomir Pichor a confirmat că EUBAM va continua să sprijine partenerii în elaborarea unui plan detaliat al priorităților pentru anul viitor, așa cum s-a convenit în cadrul reuniunii Consiliului consultativ al EUBAM, care a avut loc la Chișinău luna trecută.

De asemenea, Slawomir Pichor a declarat că va continua să colaboreze cu partenerii moldoveni și ucraineni pentru modernizarea gestionării frontierelor în cele două țări.

Vitalie Vrabie a comunicat despre planul de implementare a unui sistem automatizat de programare a traversării frontierei pentru camioane similar cu „GoSwift" care operează în unele state membre ale UE.

„Acest sistem va permite o mai bună gestionare a fluxurilor transfrontaliere și reducerea timpilor de traversare, deoarece operatorii economici vor putea să își programeze în avans traversarea frontierei”, a menționat Vitalie Vrabie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării